zondag 3 oktober 2010

Opdracht 3, The Tree Octopus

The Pacific Northwest Tree Octopus


Een site compleet gewijdt aan een octopus die in bomen leeft. Het klinkt ongeloofwaardig, maar er staat toch behoorlijk veel informatie op de site. Door middel van het stellen van bepaalde vragen ga ik onderzoeken of het echt is en of deze site überhaubt te vertrouwen is.


Als eerst ga geef je duidelijk aan wat je bron is en hoe je aan de bron gekomen bent:
zoekmachine: Google
Zoekterm(en): treeoctopus
bron: Help save the endangered Pacific Nothwest Treeoctopus from extinction! Geraadpleegd op 17 mei 2010, http://zapatopi.net/treeoctopus/media.html


Vervolgens geef je antwoord op een aantal vragen:

1. Is de informatie actueel, volledig en betrouwbaar?
Zo ja, waar kun je dat aan zien?

De informatie op de website is absoluut actueel en volledig. Via de link "blog" links boven kom je bij de Tree Octopus Blog uit. De laatste blog die geschreven is dateerd uit juli 2o10. Ook onder het kopje  media" vind je behoorlijk veel actuele informatie, zoals boeken uit 2008. Volledig is de website ook zeker Uitgebreid wordt er over de Tree Octopus geschreven. Je vind er alle plekker waar dit zeldzaam dier leeft en hoe het komt dat het bedreigd wordt. Ook staan er complete verslagen op van mensen die het dier hebben gespot.
Toch twijfel ik aan de betrouwbaarheid. Het is duidelijk te zien aan de foto's dat ze gefotoshoped zijn, of dat het speelgoed is. Het is misschien maar een klein ding vergeleken met al die informatie die zo gedetailleerd is. Beeldmateriaal is echter wel één van de belangrijkste dingen om mensen te kunnen overtuigen van de echtheid van het verhaal.

2. Wie heeft deze website gemaakt?
 Lyle Zapato, een schrijver.

3. Met welk doel is de website gemaakt?
De website is gemaakt om mensen te informeren over de Tree Octopus en om mensen er bewust van te maken dat het diet geholpen moet worden, zodat deze niet zal uitsterven.

4. Begrijp je wat er staat?
Ik begrijp het redelijk. Somige engelse woorden vind ik wat moeilijker en moet ik opzoeken. Maar in het algeheel begrijp ik prima wat er wordt bedoelt.

5. Kun je andere sites vinden om deze informatie mee te vergelijken?
 http://en.wikipedia.org/wiki/Pacific_Northwest_tree_octopus
 Op deze site wordt uiteindelijk duidelijk gemaakt dat de Tree Octopus een verzinsel is van Lyle Zapato.
 http://www.wisegeek.com/what-is-the-tree-octopus.htm
 Ook op deze site staat dat het een verzinsel is.
 
 Beide links heb ik gevonden via zoekmachine Google met als Zoekterm: Treeoctopus.
    

 

1 opmerking:

  1. Uitstekend gedaan en uitgezocht Ingrid. Je hebt goed gelezen en je aan de opdracht gehouden. Ga zo door. Als je alles straks onder de knie hebt kun je een eigen blog maken en verder je eigen gang gaan. Vooralsnog hebben we eerst met deze opdrachten via deze site te maken. Dit is onderdeel van de PvB Burgerschap.

    BeantwoordenVerwijderen